Ugy gondolom, ha utazunk, akkor ez örök "probléma" lesz, és marad... Fôleg, ha gyerekekkel utazunk, ilyenkor szinte biztos, hogy a lehetô legvàratlanabb pillanatokban kell wc-t keresni.

Pàrizsban szerencsénk van... sok a nyilvànos, ingyenes mellékhelyiség. Vagy fizetôs, de a lényeg a lényeg, hogy nem kell minden egyes alkalommal kàvéznunk vagy ûditôznünk csak azért, hogy elintézhessük kisebb-nagyobb dolgunkat.

Az elsô és legkényelmesebb megoldàs, az utcai automata wc készülék; ingyenes, és sok helyen van belôle. Szürke szinû, az ùjak pedig szürke-lilàk (mint a Vélib' :-) ). Nagy részük ugyanis még nem mûködik, ezeket most cserélték le ùjabbakra, amik nagyobbak és tehermentesitettek (toloszékesek is bemehetnek). Ezeknek a hàtuljàn ivovizes kutak is talàlhatok, amik gombnyomàsra mûködnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az oldalàn zöld fényt làtunk, akkor mûködik és szabad is a fülke,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ha pirosat, akkor épp nem szabad, ha Hors service feliratot, akkor nem mûködik. 15 percet lehetünk benn, azt követôen kinyilik az ajto. Erre érdemes felkészülni, különben elôfordulhat, hogy ott ülünk a tronon, az utca szeme làttàra :-)Viszont ami elônyös, hogy minden hasznàlat utàn fertôtleniti magàt. Màrmint a wc... Ennek ellenére, fôleg a régebbiekben, a padlorol azért nem mernék enni... vagyis nem éppen tisztàk.

Ha nagyobb tisztasàgra vàgyunk, akkor vagy valamelyik park fizetôs mellékhelyiségébe menjünk (Luxembourg kertben 2 db is van, 20 centbe kerül), vagy valamelyik pàlyaudvarra (0.50 cent és 1 euro közötti àr, viszont tiszta, még akàr le is lehet zuhanyozni...).

A nagyobb àruhàzak kôzül viszont nincs mindegyikben mellékhelyiség, legalàbbis nem a vàsàrlok részére. A Galleries Lafayette-ben van, de pl. A Conforama-ban, BHV-ben nincs... Erre igy inkabb ne szamitsunk.

A Mc Donalds és Quick, valamint a többi gyorsétterem szintén nem jelent feltétlenül jo megoldàst. Itt ugyanis kodrendszer van, vagyis ha fogyasztunk, a blokkon kapjuk meg a kodot ami a wc hasznàlatàhoz szükséges. Ennek hiànyàban csak nagy szerencsével (pl. ha valamiért elromlott a kodos ajto) tudunk bemenni a wc-be.

Kàvézoban, étteremben viszont, ha hasznàljuk a mellékhelyiséget, akkor a minimum elvàràs, hogy legalàbb egy kàvét kérjünk cserébe...

A bejegyzés trackback címe:

https://parizsikisokos.blog.hu/api/trackback/id/tr631390715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása